Contemporary Masculine Apartment With Bold Greens

The main space contains a bold green kitchen, storage incorporated, a laundry and the main entrance  a living room and a balcony

The main space contains a bold green kitchen, storage incorporated, a laundry and the main entrance a living room and a balcony

This contemporary apartment in São Paulo, Brazil, was completely rethought and renovated by FC studio for two young brothers. The home became a fresh take on a contemporary masculine though not too much apartment, let’s take a closer look at it.

The main space contains a living room, TV room, dining room, kitchen, laundry, balcony and office, which helped to make it feel more spacious and functional. Hybrid and mobile furniture like benches and tables invite the use of the flexible area, and the space adapts to the different possible scenarios where work, eating, cooking, washing clothes, etc. happen in a fluid way. Sliding doors can separate the outdoor and indoor spaces creating some privacy. I love the interesting combo of colors used for decor: black, green, lots of graphite grey, which makes the bold greens stand out. The kitchen done in green is visually separated from the rest of the space, and a small desk a musical instrument in the corner is part of decor though such zones are usually separated too – here everything is rather fluid and it’s perfectly integrated into decor.

There are two suites that offer privacy to both brothers, one of them is done with a white faux brick wall and bold artworks. The bathroom pictured here is clad with small black tiles and white grout to make it stand out, and black furniture emphasizes that it’s a masculine space. Enjoy all the pics of this cool contemporary dwelling for two guys!

2 of 9
Sleek green surfaces make the kitchen stand out and visually separate this utility zone from the rest of the space

Sleek green surfaces make the kitchen stand out and visually separate this utility zone from the rest of the space

3 of 9
The living room contains a sitting space, some ledges and a navy working desk  a geometric chair

The living room contains a sitting space, some ledges and a navy working desk a geometric chair

4 of 9
The central table and benches on the tiled floor are hybrid pieces that can be changed and used wherver the owners want

The central table and benches on the tiled floor are hybrid pieces that can be changed and used wherver the owners want

5 of 9
The balcony is integrated into the rest of the space to make it larger

The balcony is integrated into the rest of the space to make it larger

6 of 9
Sliding doors creates separation between inside and outside

Sliding doors creates separation between inside and outside

7 of 9
Multi-functional room with hybrid pieces that can be relocated according to necessities

Multi-functional room with hybrid pieces that can be relocated according to necessities

8 of 9
The bathroom is clad with black tiles, white grout and there are black surfaces

The bathroom is clad with black tiles, white grout and there are black surfaces

9 of 9
On of the two bedrooms with a faux brick wall, bold artworks is filled with natural light

On of the two bedrooms with a faux brick wall, bold artworks is filled with natural light

Source: designboom