Mini Treehouse Residence With Everything Necessary

Mini Treehouse Residence got a new layout to accomodate everything a person may need and to make it look edgy and modern

Mini Treehouse Residence got a new layout to accomodate everything a person may need and to make it look edgy and modern

Small and tiny homes are tricky to decorate because there isn’t much space but you need to accomodate a lot of things. If you need some inspiration, we have it for you! This treehouse residence in Hong Kong is called Mini Treehouse Residence, and it was re-built by NCDA. Originally it had followed a more conventional layout, with all its living spaces arranged on the same floor but the designers offered a new layout.

To make the most of its 34 square meters, NCDA removed the structure’s internal wall and moved its bedroom onto a new upper level, taking advantage of the treehouse’s 10-foot-high ceilings. The new layout means that there’s space for a six-foot-high galley kitchen, which is set alongside an open-plan living area with enough room for a small lounge and dining room.

The studio adopted a new palette for the treehouse, using a dark blue for the walls to contrast and frame the building’s surrounding greenery. The views are visible through the building’s sliding doors, which open onto a small wooden terrace. Its glass balcony gives unobstructed views of the nearby forest.

The building’s new mezzanine level is wrapped in a patterned wood screen and accessed by a ladder, which leads into a pine-clad sleeping space that measures four square meters. The deck offers just enough space for inhabitants to sit up in bed and read – there’s only a bed and a shelf. Designed to look like it is suspended in space, the loft bedroom also has a window looking directly onto the surrounding woods, giving owners the sense of sleeping amid the trees.

2 of 7
The dining zone is located by the window, there's a foldable table and egg-shaped chairs

The dining zone is located by the window, there's a foldable table and egg-shaped chairs

3 of 7
There's a beige kitchen with a shiny backsplash in the corner with a breakfast zone and kitchen countertop in one

There's a beige kitchen with a shiny backsplash in the corner with a breakfast zone and kitchen countertop in one

4 of 7
The sitting zone features a dark sofa and a large TV, a glazed wall fill the home with light

The sitting zone features a dark sofa and a large TV, a glazed wall fill the home with light

5 of 7
There's a mezzanine level up, which accomodates only a bed and a shelf, the owners feel like sleeping among the trees thanks to the window here

There's a mezzanine level up, which accomodates only a bed and a shelf, the owners feel like sleeping among the trees thanks to the window here

6 of 7
Inside the home the mezzanine level looks like this, and it's accessible through a ladder

Inside the home the mezzanine level looks like this, and it's accessible through a ladder

7 of 7
The walls are painted navy, and the floors and furniture are natural wood ones

The walls are painted navy, and the floors and furniture are natural wood ones

Source: dezeen

У нашей компании полезный веб портал на тематику шторы прованс www.yarema.ua